erdogans_aanhang

Erdogans Aanhang

erdogans_aanhang

Gisteravond werd een documentaire bij Tegenlicht vertoond over de aanhang van Erdogan in Nederland. De documentaire is voornamelijk indrukwekkend omdat nu eens Nederlands Turkse inwoners zelf aan het woord komen en niet zoals meestal het geval is ‘over hen’ gesproken wordt. Wat vooral opvalt is het verlangen om geaccepteerd te worden. De keuze waarvoor ze zich hier in Nederland iedere dag gesteld zien en ze bot ter verantwoording worden geroepen en die gevoeld wordt als het moeten kiezen tussen je vader en je moeder. In de zestiger jaren toen de eerste Turkse en Marokkaanse gastarbeiders kwamen was Nederland nog echt tolerant. Nu drie generaties later is de sfeer in Nederland veel grimmiger. Heel erg jammer en zoals je ziet in de documentaire nergens voor nodig. Die grimmigheid wordt zeer pijnlijk duidelijk aan het einde van de documentaire waarin een Turkse meneer die Ebru Umar in Turkije voor het gerecht heeft gedaagd recht voor zijn raap zwaar beledigd wordt door Jort Kelder op zo’n kortzichtige manier dat je stijl (Geen Stijl) achterover valt van verbazing en je haren uit je hoofd trekt van frustratie en kwaadheid.

Hier is de link naar de site waarop je de documentaire kunt terugzien:erdogans-aanhang-erdogans-aanhang-vpro-tegenlicht-vpro-tegenlicht-vpro

Aanstaande woensdag is een meetup over de documentaire in Pakhuis de Zwijger waarin de documentaire wordt nabesproken door Nederlands Turkse gasten en het publiek. Kom zeker kijken, vooral als je een Turkse Nederlander bent.

.tegenlicht-meet-up-86_-erdogans-aanhang-pakhuis-de-zwijger

 

Misschien tot dan

Susan Delsing Aanjager Noord ontmoet Noord

Leave a Reply